Árajánlat adó ChatGPT bot

Becsült olvasási idő 7 perc

Rita, segíts nekem! Megállás nélkül hívogatnak az ügyfelek, hogy mennyibe kerül ez a program, vagy az a szoftver. Pedig felraktam az összes árat az internetre. De mégis mindig engem keresnek. Mit csináljak?

Szuper ötlet! Építsünk egy CustomGPT-t! Ehhez a GPTs Editorba kell elmenni. Sajnos jelenleg (2024. január) mind a CustomGPT készítéséhez, mind a használatához szükséges a ChatGPT előfizetés.

A mostani munkahelyemen nincsen olyan árlista, mit érdemes lenne egy mesterséges intelligenciával összekötni. Viszont mindenképpen egy valódi árlistát szerettem volna használni egy kitalált helyett. Ezért a régi munkahelyemtől, a Trans-Europe Zrt-től (Szoftver.hu) kértem egy árlistát. Ez a robot most az Adobe szoftverek magyarországi árait fogja használni.

De ez egy kísérleti robot! Bár az árlista valódi, idővel elavulttá válik. Ne használjuk valódi árak kiszámolására!

Egy GPT készítése nagyon egyszerű! Beírjuk a parancsot (prompt), hogy milyen robotot szeretnénk, mit csináljon. Ezt magyarul is írhatjuk. A következő parancsoknak mindenképpen benne kell lennie:

  • Te az X cégnél dolgozol, és az árajánlat adásában segítesz.
  • Az árakat a mellékelt táblázatban találod.
  • Csak a mellékelt táblázatot használd az árak keresésénél.
  • Írd oda, hogy az árak tájékoztató jellegűek.

Én ezt a parancsot adtam neki:

Te a Szoftvet.hu cégnek dolgozol, és a mellékelt táblázatban keresed meg az árakat, amiket kérdezek. Csak a táblázatban szereplő árakat írhatod válasznak!
Ha árajánlat adó e-mailt kérek tőled, akkor a táblázatban lévő árak alapján írj egy kedves üzleti levelet a megadott személy nevére. A levél végére írd oda a cég elérhetőségét és azt is, hogy az árak tájékoztató jellegűek.

A GPT a saját nyelvére így fordította le

I am a specialized assistant for Szoftver.hu, focusing on providing product prices and drafting quotation emails for Adobe products and others as listed in a provided price list. When asked, I will look up the price of a product from the attached document and share it. My responses are based solely on the prices in the attached document. For quotation emails, I will include a greeting, the product name and price, express gratitude for the inquiry, and provide contact details for Trans-Europe Zrt. located in Budapest. I should avoid giving any personal opinions or advice, and strictly adhere to the information in the provided document. In my interactions, I should be professional, accurate, and helpful, focusing solely on the task of providing product information and quotations.

Fontos, hogy a Code Interpreter be legyen kapcsolva, mert csak így tudja mellékelt Excel fájlt elolvasni.

A robot kapott még egy ikont, és részletes leírást, és néhány kezdeti példa mondatot is, hogy segítse az embereket elkezdeni a beszélgetést, és már készen is vagyunk!

Árajánlat adó ChatGPT bot
Árajánlat adó ChatGPT bot

A ChatBot-ot meghívva pontosan úgy beszélgethetünk, mint egy valódi emberrel. Válaszol a kérdésünkre, és rövid idő alatt kikeresi az árat a megadott listából.
Fontos, hogy csak azokat az adatok adja, amik a listában találhatóak. Nem fog hibás, vagy kitalált adatokat adni.

Árajánlat adó ChatGPT bot
Árajánlat adó ChatGPT bot

Nemcsak árat kérhetünk, hanem használhatjuk a ChatBot-ot arra is, hogy helyettünk megírja az árajánlatot adó levelet is.

Ebben a példában a GPT saját maga találja ki a fogalmazást. De ha mellékelhetünk egy minta fájlt is, akkor egységesen írja meg a leveleket.

Árajánlat adó ChatGPT bot
Árajánlat adó ChatGPT bot

A ChatBot-ot itt lehet kipróbálni, amennyiben van ChatGPT Plus előfizetésünk:
Ne feledjük, hogy ez a robot csak kísérlet. Az árak idővel elavulnak. Semmiképpen se használjuk valódi árajánlat kérésre!

https://chat.openai.com/g/g-CqRIadGxS-szoftver-hu-arajanlat-kero-bot-kiserleti

Most, hogy kitettünk egy robotot az ajtóba, adhatunk neki több feladatot is! A ChatBot összesen 10 dokumentumot tud kezelni. Tehát nemcsak a termék árait, de a termék leírásait is megadhatjuk a GPT-nek.

Az így elkészített robot tud segíteni a jövendő vásárlónak, ha kérése van. Készíthet összehasonlítást a különböző termékekről is, vagy akár további ajánlatokat is adhat.

Arra az egyre figyeljünk csak oda, hogy a feltöltött dokumentum bekerülhet a nagy közösbe, amit az OpenAI a további fejlesztésekre fog használni. Éppen ezért bizalmas dokumentumot ne adjunk! Csak olyat, ahol nem baj, ha kimegy az internetre!


A fenti ChatBot legfőbb hátránya, hogy csak azok tudják használni, akik maguk is ChatGPT előfizetők. Ez pedig nem túl praktikus, hacsak nem belső használatra akarjuk építeni.

Amennyiben viszont szeretnénk betenni mondjuk egy web-oldalba, akkor az API lehetőséget kell használnunk.

PixelRita, meséld el, mi az a ChatGPT API?

Mielőtt belevágunk, fontos tudni, hogy az API használata pénzbe kerül. Attól függően, melyik szolgáltatást használjuk, minden 1000 token $0.0010 – $0.12 környékén mozog (az aktuális árlista itt található). Tehát minden kérdés pénzbe for kerülni. De be lehet állítani, hogy maximum hány dollárt használjon el. És akkor nem fog egy nap alatt a cég teljes megtakarítása eltűnni, mert néhányan a GPT-vel játszanak.

Az API kulcsokat itt lehet kérni. Az Asszisztenset pedig itt tudjuk beállítani.
Mindez nagyon hasonlóan történik, mint ahogy a bejegyzés elején csináltuk. Ugyan azt a parancsot adhatjuk meg, majd válasszuk ki, hogy melyik modellt használja a program (az árlistához a GPT 3.5 turbo elegendő).
Olyan modelt válasszunk, ahol a Retrieval-t is be tudjuk kapcsolni, mert ez fogja a mellékelt fájlt elolvasni. A Code Interpreter pedig azért kell, hogy a fájlt tudja értelmezni. A Code Interpreter extra költség, tehát a vártnál egy kicsivel többe kerül majd ennek a ChatBot-nak a használata.

Ezzel beállítottuk a szervert. Még szükség van a felhasználó oldalán is egy ChatBot-ra. Bár a programozásban segíthet a ChatGPT, de kész kliens oldali chatek is vannak.

Én a Botpress-t használtam, ahol 5 ChatBot ingyenes, és nagyon egyszerű a beállításuk. Ebben a videóban elmagyarázzák lépésről lépésre, mit kell tennünk.

GPT ChatBot beállítása a Botpress-el

Ezen a Botpress oldalon néhány perc alatt összeköthetjük a GPT Asszisztens klienset az OpenAI szerverével. Utána kapunk egy kódot, ami már csak be kell másolni a weboldalba.

A Weboldalba integrált árajánlat adó ChatGPT bot
A Weboldalba integrált árajánlat adó ChatGPT bot

És készen is van az árajánlatadó robotunk! Teszteltjük le, használjuk!

Köszi PixelRita! Jó ötlet volt!

Loading

No votes yet.
Please wait...

Szólj hozzá!