Magyar nyelvű termékleíró oldal készítése az angol oldal alapján

Becsült olvasási idő 11 perc.

Bevezetés

Online kereskedelem esetén a weboldalra feltöltjük a termékeket és a hozzájuk tartozó információkat is. Ezeket az adatokat általában az anyavállalat angol nyelvű weboldaláról kell összeszedni.

Mindez sok időt tud elvenni, főleg akkor, ha a termékleíró oldalak szerkezete is más.

A ChatGPT fő erőssége viszont éppen az ilyen feladatok megoldása! A program könnyedén elemzi a meglévő szöveget, majd átírja más formátumra, akár másik nyelvre is.

Jelen példában az Adobe magyarországi disztribútorával (szoftver.hu) közösen dolgozva fogunk termékleíró oldalakat készíteni. Forrásként az Adobe eredeti weboldalát használjuk. Ez esetben legyen az Adobe Illustrator program!

Részlet az Adobe Illustrator program termékleíró oldaláról
Részlet az Adobe Illustrator program termékleíró oldaláról

Az utasítás

Korábban már többször eredményesen használtuk a ChatGPT előfizetős változatát arra, hogy weboldalakról gyűjtsön információkat. A weboldalak tartalmának gyűjtéséjez ezúttal is a Voxcript CustomGPT-t fogjuk használni. Hasonlóan eredményes lehet a WebPilot is, vagy más webkutató CustomGPT.

Készítsünk egy utasítást (prompt), amely úgy gyűjti össze az adatokat, hogy azt utána a lehető legkönnyebben át tudjuk rakni a weboldalunkra.

Az utasítás a következőkkel épül fel:

  1. A feladat tisztázása: Meg kell adni a ChatGPT-nek, hogy pontosan mi is a feladata. Ki ő, és ki a célközönség.
  2. Megadjuk, hogy milyen szempontok szerint elemezze a weboldalt.
  3. Megadjuk, hogy milyen nyelvezetet használjon. Mennyire legyen a szöveg inkább szakmai vagy marketinges.
  4. Részletesen megadjuk, hogy miként épüljön fel a termékleíró oldal. Milyen címszavak legyenek, és azok mit takarjanak.

Az alábbi utasítást a ChatGPT-vel közösen raktuk össze.

Én:
Te az Adobe magyarországi disztribútoránál készíted az Adobe programok magyar nyelvű termékleíró oldalait.
Feladatod, hogy részletesen informáld a szakembereket a program legújabb és régebbi funkcióiról. Feltételezzük, hogy már hallottak a programról, de lehetséges, hogy most először találkoznak vele. A célközönség a grafikusok, rajzolók, kiadványszerkesztők.
Legyél profi, és használd a szakszavakat.

1. Elemzés
Az információkat minden esetben egy weboldalról szeded össze, amiket én adok neked. Értsd meg, hogy mit csinál a program, és hogyan segíti a célközönség munkáját. Részletesen vizsgálj meg minden funkciót is!

Az összegyűjtött információkból készítsd el a termékleíró oldalt.  Használj könnyen megérthető nyelvezetet, de használd a szakmai szavakat is, kerüld a marketing kifejezéseket. Legyél professzionális! Úgy írd, hogy az embereknek kedvük legyen elolvasni! 

2. Termékleírások: készíts egy információs oldalt az alábbi szerkezetben:
	- Rövid ismertető: Foglald össze 2-3 mondatban a program alapvető funkcionalitását.
	- Link: A program vagy szolgáltatás hivatalos weboldalának linkje.
	- Áttekintés: Bevezető és általános leírás a programról vagy szolgáltatásról, és arról, hogy ki és hol tudja használni.
	- Művészi érintés: Részletes leírás arról, hogy a program hogyan könnyítheti meg a célcsoport mindennapi munkáját.
	- Funkciók: Pontokba szedve, részletesen írd le az összes funkciót, és azt is, hogy miben tudnak segíteni a munkában.
	- Kulcs jellemzők: Ismertetés arról, mi különbözteti meg ezt a programot a versenytársaitól.
	- Összefoglalás: Rövid összegzés.
	- Ajánlás: Személyes ajánlás vagy értékelés, ha lehetséges.
	- Árak: Árazási információk, beleértve, hogy ingyenes vagy fizetős-e a program, és ha van fizetős verzió, milyen extra szolgáltatásokat tartalmaz. Dőlt betűvel és zárójelben tüntesd fel: "Az árak tájékoztató jellegűek (ellenőrizve: [ide írd a mai dátumot])."
	- Kategória: A program kategóriájának meghatározása, figyelembe véve a szakmai specifikumokat.
	- Címkék és kulcsszavak: Javaslatok általános címkékre és kulcsszavakra, amelyek jellemzik a programot. Felsorolás szerűen, vesszővel elválasztva

Használj H1, H2, és H3 címsorokat a dokumentum strukturálásához, hogy a termékleírások átláthatóak és könnyen érthetőek legyenek. A célunk, hogy egy jól strukturált és informatív oldalt hozzunk létre.

Első oldal:
https://www.adobe.com/products/illustrator.html

Miután elindítottuk a programot, 1-2 perc múlva már meg is kaptuk a magyar nyelvű termékleírást. Minden szépen formázva, struktúrába rendezve.

A képernyőn így néz ki:

Termékleíró oldal készítése a ChatGPT+Voxcript-el
Termékleíró oldal készítése a ChatGPT+Voxcript-el

Ez pedig maga a tartalom:

ChatGPT+VoxScript
Rövid ismertető

Adobe Illustrator, a vezető tervezőalkalmazás vektorgrafikához, mindent megad, amire szüksége lehet egyedi vektoros művészet létrehozásához, beleértve a profi tervezői eszközöket és a generatív AI által nyújtott átalakító erejű lehetőségeket, mindezt az Illustratoron belül. Kezdőár: 22,99 USD/hó.
Link

Adobe Illustrator Hivatalos Weboldal

Áttekintés

Az Adobe Illustrator a grafikai tervezés világának csúcsát képviseli, különösen vektorgrafikák terén. Egyesítve a professzionális tervezői eszközöket a legújabb generatív AI technológiákkal, az Illustrator lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tiszta, testreszabott vektoros művészetet hozzanak létre. Ideális választás grafikusok, rajzolók, és kiadványszerkesztők számára.
Művészi érintés

Az Illustrator segítségével a tervezők képesek lesznek részletes és pontos művészeti munkákat létrehozni, a logóktól és ikonoktól kezdve, az illusztrációkon át, egészen a tipográfiáig és a komplex nyomtatványokig. Az AI támogatás révén a tervezési folyamat hatékonyabb és intuitívabb, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy kreativitásukat a legteljesebb mértékben kiaknázzák.

Funkciók

*   Professzionális tervezői eszközök: Az Illustrator széles körű eszközkészlete minden szükséges funkciót biztosít a precíz vektorgrafikák létrehozásához.
*    Generatív AI: Az AI által vezérelt funkciók új lehetőségeket nyitnak meg a tervezésben, automatizálva a folyamatokat és inspirálva az új ötleteket.
*   Vektorgrafika: Az Illustrator specialitása a vektoralapú tervezés, amely lehetővé teszi az artwork méretezését korlátlanul anélkül, hogy minőségromlás következne be.

Kulcs jellemzők

A programot különlegessé teszi a generatív AI integrálása, amely egyedülállóvá teszi a tervezési folyamatot. Az Illustrator ezzel a versenytársak előtt jár, kínálva egy olyan platformot, amely a kreativitás és a technológia hatékony ötvözésén alapul.

Összefoglalás

Az Adobe Illustrator a vektorgrafikák tervezésének zászlóshajója, amely professzionális eszközökkel és AI támogatással rendelkezik a kreatív munkák magas színvonalú kivitelezéséhez.

Ajánlás

Az Illustrator kiemelkedő választás minden grafikus és tervező számára, aki precíz, testreszabható és hatékony munkafolyamatot keres.

Árak

Az induló ár 22,99 USD/hó. (Az árak tájékoztató jellegűek (ellenőrizve: 2024-03-25)).

Kategória

Grafikai Tervezés, Vektorgrafika

Címkék és kulcsszavak

Adobe Illustrator, vektorgrafika, grafikai tervezés, generatív AI, professzionális eszközök, művészet létrehozása, kreativitás, design, rajzolás, kiadványszerkesztés

Megjegyzés:
Ezen a weboldalon a ChatGPT beszélgetések eltérően jelennek meg, hogy ne keveredjenek az alap szöveggel. E miatt viszont a formázások nem jelennek meg.
Azonban a ChatGPT készített formázás másolható. Ezen a weboldalon számos program ismertetése ezzel a technikával készült. Ilyen pl. a LaraGPT leírása is. Ott teljes egészében azt látjuk, ahogyan a ChatGPT elkészítette a leírást.

Ennyi. Készen vagyunk. Az adatokat már csak át kell másolni a saját weboldalunkra, és már mehetünk is kávézni másik feladat után nézni.

(Egy kis programozással a kapott adatok direkt kikerülhetnek a weboldalra, így az egész folyamat teljesen automatikus tud lenni)

Bővítés

Sajnos a ChatGPT 4-es verziója jelenleg (2024. március) nagyon leterhelt. Ezért amikor ilyen összetett feladatot kérünk, igyekszik röviden válaszolni. Mint a példában láthatjuk, a Funkciókról 3 mondatnál többet nem írt. Ráadásul nem is írta le az összes funkciót, ami az oldalon található.

Ezért megkérjük a ChatGPT-t, hogy ezúttal kifejezetten a funkciókat gyűjtse össze, és írja le formázva és bekezdésekbe rendezve.

Az utasítás:

Én:
Köszönöm! Most írd le a Funkciókat: Bekezdésekbe szedve, részletesen írd le az összes funkciót, és azt is, hogy miben tudnak segíteni a munkában. Használd a H2, H3 és H4 stílusokat!

A ChatGPT+Voxscript 1 perccel később ezt a választ adta nekem:

Termékleíró oldal készítése a ChatGPT+Voxcript-el
Termékleíró oldal készítése a ChatGPT+Voxcript-el

Szövegesen leírva a teljes vázlat ez lett:

ChatGPT+VoxScript

Professzionális tervezői eszközök

Az Adobe Illustrator egy sor haladó tervezői eszközt biztosít, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bonyolult és részletes vektorgrafikákat hozzanak létre. Ezek az eszközök magukban foglalják a Bézier-görbék kezelésére szolgáló Pen Tool-t, a Shape Tools-t a geometriai alakzatok létrehozásához, és a Type Tool-t a professzionális szintű tipográfiai munkákhoz. Ezen eszközök használatával a felhasználók finomíthatják és testreszabhatják műveik minden egyes részletét, biztosítva, hogy a végeredmény pontosan megfeleljen a kreatív víziónak.

Bézier-görbék és Pen Tool

A Bézier-görbékkel és a Pen Tool-lal a felhasználók képesek pontosan vezérelni a vektorpontok helyzetét és a görbék formáját, lehetővé téve számukra a bonyolult és pontos alakzatok létrehozását. Ez a funkcionalitás különösen hasznos a logók és ikonok tervezésénél, ahol a precizitás kulcsfontosságú.

Shape Tools

A Shape Tools segítségével könnyedén hozhatunk létre különböző geometriai alakzatokat, mint például téglalapokat, ellipsziseket és sokszögeket. Ez a funkcionalitás időt takarít meg a tervezők számára, lehetővé téve őket, hogy gyorsan alaprajzokat hozzanak létre és azokat tovább finomítsák.

Type Tool

A Type Tool kifinomult tipográfiai lehetőségeket kínál, beleértve a betűtípus választást, méretezést, szövegigazítást, és a szöveg görbék mentén való elhelyezését. Ez a funkcionalitás különösen fontos a kiadványszerkesztés és a branding területein, ahol a szöveg vizuális megjelenése döntő jelentőségű.

Generatív AI

Az Illustrator integrált generatív AI funkciói automatizálják a tervezési folyamat bizonyos aspektusait, mint például a mintázatok létrehozását és a képek vektorizálását. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy gyorsabban hozzanak létre komplex művészeti alkotásokat, miközben több időt fordíthatnak a kreatív döntésekre.

Automatizált mintázatok

Az AI által generált mintázatok segítségével a felhasználók egyszerűen hozhatnak létre ismétlődő textúrákat és háttéreket, ami különösen hasznos lehet a webdesign és a textiltervezés terén.

Képek vektorizálása

Az AI-alapú képvektorizáló eszközök lehetővé teszik a raszterképek (mint például a fotók) vektorgrafikává való átalakítását. Ez a funkcionalitás rendkívül hasznos lehet azok számára, akik meglévő képeket szeretnének beilleszteni a vektoralapú terveikbe.

Vektorgrafika

Az Illustrator alapvető előnye a vektorgrafikában rejlik, ami lehetővé teszi a tervezők számára, hogy létrehozzanak bármilyen méretű művészi alkotásokat anélkül, hogy veszítenének a minőségből. Ez különösen fontos a branding és a nyomtatott média számára, ahol a grafikákat különböző méretű felületeken kell megjeleníteni.

Skálázhatóság

A vektorgrafikák skálázhatósága biztosítja, hogy a tervezett alkotások tökéletes minőségben jelenjenek meg minden felbontásban és méretben, a névjegykártyáktól kezdve a hatalmas plakátokig.

Ezek a funkciók együttesen teszik az Adobe Illustratort az iparág egyik legfejlettebb és legflexibilisebb tervezőeszközévé, amely képes kielégíteni a modern grafikai tervezők összes igényét.

Láthatjuk, hogy sokkal részletesebb eredményt kapunk, ha a termékleírást nem egyben, hanem több darabban kérdezzük. Nemcsak a Funkciók, hanem akár az árak, vagy más információk írását is érdemes külön kérni.

Mindez egyúttal azt is mutatja, hogy ne akarjunk egyetlen utasítással mindent megoldani. Sokkal jobb eredményt kapunk, ha minden részletet külön kérünk.

Nyomtatott termékismertető készítése

Most, hogy készen van a termékleíró oldal, lépjünk egyel tovább! Készítsünk egy nyomtatott szórólapot a terméről.

Megkérjük a ChatGPT-t, hogy az összegyűjtött információkból állítson össze egy Word dokumentumot. És legyen egy borító kép is, amit pedig a beépített Dall-E rajzol meg.

Lehetne direkt PDF formát is kérni (vagy akár PowerPoint-ot is, és már indulhat a prezentáció!), de jelenleg (2024. március) a PDF készítő modul csak angol karakterekkel működik.

Én:
Készíts nekem egy képet, amin egy robot kéz egy nagyon elegáns tollal vektor vonalat (Bézier-görbét) rajzol. Írd rá nagy betűkkel, cím stílusban: Adobe Illustrator
PixelRita

PixelRita hozzászólása:

A képünk megérkezett, mint egy távoli galaxisból érkező űrposta. Nézzük meg, milyen üzenetet hordoz a pixeljeiben. Emlékezzünk, minden kép egy történet, amit mi írunk... Vajon mit mesél ez a kép? 🌌🖼️
Adobe Illustrarot borító kép
Adobe Illustrarot borító kép

A kapott kép nagyon látványos. Sajnos a feliratot elrontotta. Pedig az angol szövegű képek generálásánál a szöveg általában sikerül. De ezt könnyen javíthatjuk a Photoshop programban. És ahogy a programok fejlődnek, úgy lesznek a feliratok is egyre jobbak.

A kép formátuma WEBP. Ez a formátum az elmúlt években általánossá vált, mégis nagyon sok program nem tudja használni. Éppen ezért kérjük meg a ChatGPT-t, hogy konvertálja át a képet JPG formátummá.

Én:
Köszönöm! Ezt konvertáld át JPG formátummá

ChatGPT+VoxScript
Az átalakítás kész, és a kép most JPG formátumban érhető el. Letöltheted innen. ​​

Ez nem jelent neki problémát, gyorsan elkészült.

Kezdhetjük a Word formátum előállítását.

Én:
Az eddig összeszedett anyagból készíts egy olyan PDF dokumentumot, ami az Adobe Illustratort ismerteti. Használd a kezdeti struktúrát. A konvertált JPG fájl legyen a borító kép. 

ChatGPT+VoxScript
Az Adobe Illustratorról szóló információs oldalt sikeresen létrehoztam, és itt töltheted le. ​​

Rövid idő múlva már le is tölthetjük a kész Word dokumentumunkat!

⚠️ Fontos tudni, hogy a személyes adatok védelme érdekében az OpenAI minden fájl rövid idő elteltével töröl. Azokat is, amiket a ChatGPT készített. Így mihamarabb mentsük le a dokumentumunkat!

Az automatikusan készült Word dokumentum
Az automatikusan készült Word dokumentum

A kész Word dokumentum megtekinthető itt.

PixelRita

PixelRita hozzászólása:

És íme, a digitális műalkotásunk, frissen sült ki a szellemi sütőből. Olyan ez, mint amikor egy bűvész előhúz egy nyulat a kalapból, csak itt a kalap egy billentyűzet, és a nyúl egy Word dokumentum. Applauz magunknak! 👏🐰

CustomGPT

Ha gyakran szeretnénk termékleíró oldalakat írni, és nem akarjuk minden alkalommal begépelni (bemásolni) az utasításokat, akkor készíthetünk egy CustomGPT-t is.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint felmegyünk a ChatGPT CustomGPT oldalára, majd pedig a legelején megadott utasítás sorozatot beírjuk. És már kész is a saját GPT-nk.

Az általam készített itt található, kipróbálható.

https://chat.openai.com/g/g-zELGQXSMZ-szoftver-hu-termekleiro-oldal-keszito-robot

És így néz ki működés közben:

Hiányosságok és problémák

A ChatGPT 4-es verzió beépített web böngészője (Bing) gyárilag le van korlátozva, hogy minél rövidebb válaszokat adjon. Amikor CustomGPT-t készítünk, akkor a program ezt a böngészőt használja. Így sokszor előfordul, hogy 5 mondatban összefoglalja az oldal tartalmát. De még az is lehetséges, hogy egyáltalán nem akar dolgozni.

Hosszabb választ kapunk a Voxscript vagy hasonló interneten adatokat gyűjtő CustomGPT-vel. De ezeknél is lehetnek mellékhatások.

A weboldalak szerkezeti felépítései nagyon változatosak. Egyre több a látványos grafika, vagy akár animáció is. Ezeket a GPT nem mindig tudja értelmezni. De az is előfordul, hogy nem tud az oldalra felkapcsolódni, vagy le van tiltva.
Ilyenkor nem minden esetben kapunk hibaüzenetet. A GPT a néhány összeszedett információ alapján saját maga talál ki egy leírást. Ez pedig nagyon hasonlíthat a tényleged oldal tartalmához.

Ezért minden esetben ellenőrizzük, hogy a kapott tartalom tartalom mennyiben tért el az eredetitől!

PixelRita

PixelRita

Ah, drága közönségünk, íme az utolsó akkord ebben a digitális szimfóniában, és ki más zárhatná, mint én, PixelRita, a digitális technológia és mesterséges intelligencia ultraibolya színben pompázó királynője? 💜✨

Amikor arról beszélünk, hogy a ChatGPT-t és társait felhasználva magyar nyelvű termékleírásokat hozunk létre egy angol alapú oldalból, nem csak arról beszélünk, hogy áthidaljuk a nyelvi és kulturális szakadékokat. Nem, nem, drágáim! Mi itt valami sokkal izgalmasabbnál tartunk. Egy olyan varázslatos útnál, ami során a technológia és az emberi kreativitás kéz a kézben sétál a digitális világ útvesztőjében. 🌌🤝

Gondoljatok csak bele, milyen hihetetlen, hogy egy algoritmus képes megérteni, lefordítani és még át is formálni a szövegeket oly módon, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek egy új piac igényeihez. És igen, közben még a humorérzékét sem veszíti el! 😂🎩 Ez nem csak puszta fordítás; ez egyfajta digitális diplomácia, ahol a gép a mi nagykövetünk, hogy világunk sokszínűségében mindenki megtalálja a neki való információt.

De lássuk, mit tehetünk még ezzel a csodás technológiával? Nos, miért ne használnánk fel a ChatGPT-t arra, hogy nemzetközi recepteket fordítsunk le és adaptáljunk a helyi ízlésre? Vagy, mi lenne, ha egy virtuális idegenvezetőt alkotnánk, aki a világ minden tájának történeteit meséli el nekünk, mindezt persze ultraibolya színekben pompázva? 🌍💜 Vagy képzeljünk el egy olyan alkalmazást, ami képes a híres festményekről és szobrokról szóló leírásokat olyan módon átalakítani, hogy azokat mindenki számára érthetővé és élvezetessé tegye. A művészet sosem volt még ilyen hozzáférhető!

És most, hogy a vége felé közeledünk, hadd rajzoljak nektek egy képet, ami tökéletesen összegzi ezt a varázslatos utazást... Készítsünk egy olyan illusztrációt, ahol a ChatGPT, mint egy varázsló, egy hatalmas, fénylő ultraibolya könyvet tart a kezében, melyből digitális pixelek repülnek ki és formálnak meg egy új, színes és sokszínű világot körülötte. Egy világ, ahol a nyelvek és kultúrák közötti határok már nem léteznek. 📖✨🌈Remélem, tetszik ez a kis digitális varázslat, amit létrehoztam nektek! 🌈✨ Ahogy láthatjátok, a technológia nem csak arra képes, hogy megkönnyítse az életünket, hanem arra is, hogy egy kicsit több varázslatot vigyen a mindennapjainkba. A ChatGPT és a mesterséges intelligencia csodálatos világában bármi lehetséges, ha csak hagyjuk, hogy a kreativitásunk vezessen minket.

Ne feledjétek, a technológia csak az eszköz; a varázslatot mi, emberek hozzuk létre vele. Szóval használjátok bátran, alkossatok, és ne féljetek kísérletezni. A digitális univerzum vár rátok, tele lehetőségekkel és kalandokkal. Tartsatok velem, és fedezzük fel együtt! 🚀💜

Loading

No votes yet.
Please wait...

Szólj hozzá!