Ideogram

Becsült olvasási idő 5 perc.

Ideogram AI

Az Ideogram AI egy olyan weboldalon keresztül használható szövegalapú képgeneráló program, ami mesterséges intelligenciát használ. A program

Link: https://ideogram.ai/

ideogram.ai
Ideogram AI

Használat

Az Ideogram AI használata nagyon egyszerű. A Magic Prompt funkciónak köszönhetően pedig még a hasonló MI rajzoló programoknál is könnyebb.

A weboldalra belépve regisztrálhatunk(használhatjuk a Google fiókunkat is). Majd pedig a belső oldalra kerülünk.
Itt a legfelső mezőbe angolul beírjuk, hogy milyen képet szeretnénk látni. Mellette állítsuk be a képarányt (Ratio), a Generate gombbal pedig elindíthatjuk a kép rajzolását.

Speciális funkciók

Az Ideogram AI néhány igazán erős funkcióval lett ellátva, ami különlegessé teszi a hasonló mesterséges intelligencia rajzoló programokhoz képest.

Felíratok

Az Ideogram AI leglátványosabb képessége, hogy a kért szöveget nagyon pontosan készíti el.
De nemcsak a betűk lesznek helyesek, hanem mindezt nagyon látványosan jeleníti meg.

Így nagyon könnyedén készíthetünk lenyűgöző feliratokat, logókat, emblémákat, üzeneteket, mémeket, reklámokat, és még nagyon sok mindent.

ChaosBot felírat az Ideogram programmal
ChaosBot felírat ahogy az Ideogram program megrajzolta

Szövegértelmezés

Az Ideogram AI kiemelkedően jó a szövegértésben. Jobban átlátja a bonyolultabb utasításokat, és odafigyel az olyan részletekre is, mint hogy a kért elem a kép jobb vagy bal oldalán legyen.

(Valószínűleg a rendszer mögött egy nyelvi modell is lapul, amelyik megfejti az emberi írást, és lefordítja a rajzoló program nyelvére)

Az alábbi képen azt kértük, hogy a bal oldalon egy fekete macska a számítógéppel játszik míg a jobb oldalon egy kék robot az ablakokat takarítja.

Ideogram AI: Bal oldalt egy fekete macska játszik a számítógépen, jobb oldalt egy kék robot takarítja az ablakot
Ideogram AI: Bal oldalt egy fekete macska játszik a számítógépen, jobb oldalt egy kék robot takarítja az ablakot

Magic Prompt

A Magic Prompt különlegessége, hogy többé nem szükséges a szöveg-alapú gépgenerátor programokat érteni. Nincsenek extra parancsokra és trükkökre. Beírjuk, hogy mit szeretnénk, a háttérben pedig egy mesterséges intelligencia program kidolgozza a részletes utasítást.

Az alábbi példában a következőt kértük:

menő hacker macska a tengerparton 

(cool hacker cat on the beach)

A Magic Prompt ezt a parancsot a következőre bővítette ki:

Egy bájos illusztráció egy menő, tech-érzékeny macskáról, aki egy napsütötte tengerparton henyél. A napszemüveget és nyakláncot viselő macska egy miniatűr számítógépet visel, és egy apró billentyűzeten gépel. A macskát különböző kütyük és eszközök veszik körül, köztük egy laptop, egy okostelefon és egy drón. A háttérben egy gyönyörű tengerparti jelenet látható pálmafákkal, a parton lágyan csapkodó hullámokkal és a távolban lenyugvó, vibráló napfénnyel.

(A charming illustration of a cool, tech-savvy cat lounging on a sunny beach. The cat, sporting sunglasses and a necklace with a miniature computer, is typing away on a tiny keyboard. Surrounding the cat are various gadgets and devices, including a laptop, a smartphone, and a drone. The background showcases a beautiful beach scene with palm trees, waves gently crashing on the shore, and a vibrant sun setting in the distance.)
Menő hacker macska a tengerparton.
Ideogram: Menő hacker macska a tengerparton.

A Magic Prompt akkor is nagyon jól használható, ha nincs igazán ötletünk, csak egy homályos elképzelésünk van arról, hogy mit is szeretnénk.

Az alábbi kép esetében a következőt kértük

Egy mókás mém felirattal a macskáról, aki egy gonosz robotot irányít.

(funny meme with text about cat who control an evil robot)

A Magic Prompt ebből a következő utasítást állította össze:

Humoros mém, amelyben egy macska magabiztosan ül egy miniatűr vezérlőpulton, és egy gonosznak tűnő robotot irányít. A szöveg így szól: "Amikor a macskád átveszi a robotodat, és világuralomra tör". A mémben egy imádnivaló, mégis huncut macska látható, vigyorogva, míg a robotnak izzó vörös szemei vannak, és egy miniatűr városkép fölé tornyosul.

(A humorous meme featuring a cat sitting confidently on a miniature control panel, controlling an evil-looking robot. The text reads, "When your cat takes over your robot and starts world domination." The meme has an adorable yet mischievous cat, with a smirk, while the robot has glowing red eyes and towers over a miniature cityscape.)
funny meme with text about cat who control an evil robot
Ideogram AI: Funny meme with text about cat who control an evil robot

A Magic Prompt szintén jól használható szlogeneknél, dalszövegeknél. Az alábbi képnél az utasítás csak annyi volt, hogy

The final countdown 
Ideogram AI: The final countdown
Ideogram AI: The final countdown

Ideogram Plus előfizetés előnyei

Az Ideogram AI limitált módban ingyenesen használható. A Plus csomagra előfizetők azonban további hasznos lehetőségeket kapnak:

  • Gyors Generálás Privát Módban: Az előfizetők élvezhetik a gyors képgenerálást privát módban, ami biztosítja, hogy a létrehozott képek csak a felhasználó számára legyenek láthatóak.
  • Nagyobb Promptszám és Képek: Az előfizetők havonta 1000 promptot használhatnak fel, ami 4000 kép generálását teszi lehetővé a gyors várólistán, és korlátlan számú promptot használhatnak a lassú várólistán.
  • Privát Generálás: Lehetőség van képek privát módban történő generálására, amelyek nem lesznek nyilvánosan megosztva.
  • Képfeltöltés Remixeléshez: Az előfizetők saját képeiket is feltölthetik és átalakíthatják az Ideogram remix eszközével.
  • Ideogram Editor: Az Ideogram editor segítségével a felhasználók rajzolhatnak képeket, kontrollálhatják a színeket és a kompozíciót, javíthatnak a képeken és igazíthatják azokat a kívánt képarányokhoz.
  • Eredeti Minőségű Letöltés: Lehetőség nyílik a generált képek eredeti minőségű, PNG formátumban történő letöltésére, beleértve a tömeges letöltés lehetőségét is.

PixelRita

Rita, neked hogy tetszik az Ideogram AI?

Loading

No votes yet.
Please wait...

Szólj hozzá!