Jan

Becsült olvasási idő 3 perc.

Jan – MI nyelvi modellek futtatása saját eszközön

A Jan egy nyílt forráskódú program, amely lehetővé teszi, hogy a számítógépünkön MI modelleket helyben vagy távoli API-kon keresztül futtassunk . A Jan különösen hasznos azok számára, akik MI modelleket szeretnének használni nagyobb adatvédelmi és testreszabhatósági lehetőségekkel.

Link

Jan hivatalos weboldala

Áttekintés

A Jan egy fejlett MI eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző nyelvi modelleket futtassanak közvetlenül a saját számítógépükön, vagy csatlakozzanak távoli API-khoz, mint az OpenAI vagy a Mistral API. Az eszköz nagy hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a testreszabhatóságra, így a felhasználók minden adatukat helyben tárolhatják és feldolgozhatják.

Művészi érintés

A Jan segítségével a felhasználók nagyobb kontrollt kapnak az MI használatuk felett. A helyi futtatási lehetőségek biztosítják, hogy minden adat a felhasználó gépén maradjon, ezáltal fokozva a biztonságot és az adatvédelmet. A program teljesen testreszabható, lehetővé téve a különböző kiegészítők és bővítmények használatát, hogy a felhasználók a saját igényeiknek megfelelően alakíthassák ki MI környezetüket.

Hogyan segíti a célcsoportot

Adatvédelem és biztonság

A helyi futtatási lehetőségek biztosítják, hogy minden adat a felhasználó gépén maradjon, ezáltal fokozva a biztonságot és az adatvédelmet.

Költséghatékonyság

A Jan lehetővé teszi, hogy nagy teljesítményű MI modelleket futtass helyben, így nincs szükség drága felhőalapú szolgáltatásokra.

Teljes testreszabhatóság

A különböző kiegészítők és bővítmények segítségével a felhasználók a saját igényeiknek megfelelően alakíthatják ki MI környezetüket.

Keresztplatformos támogatás

A Jan többféle operációs rendszeren futtatható, beleértve az Apple Intel, Linux Debian, és Windows x64 rendszereket, valamint optimalizált az NVIDIA GPU-kra és az Apple M-sorozatú chipekre.

Funkciók

Helyi futtatás

A Jan lehetővé teszi a MI modellek, mint a Llama vagy Mistral, közvetlenül a felhasználó gépén való futtatását, így nincs szükség internetkapcsolatra.

Távoli API kapcsolatok

A felhasználók csatlakozhatnak távoli API-khoz, mint az OpenAI vagy a Mistral API, hogy a felhőben futtassák a MI modelleket.

100% offline működés

Minden adat, beleértve a beszélgetéseket és modellhasználatot, helyben marad a felhasználó gépén, és bármikor törölhető.

Keresztplatformos támogatás

A Jan különböző eszközökön és operációs rendszereken fut, beleértve az Apple Intel, Linux Debian és Windows x64 rendszereket.

Bővítmények

A Jan teljesen testreszabható különböző bővítményekkel, így a felhasználók saját igényeiknek megfelelően alakíthatják ki a programot.

Futtatható nyelvi modellek a Jan rendszerében

Beépített modellek

 1. llama.cpp: Egy hatékony, nyílt forráskódú MI modell futtatására alkalmas eszköz, amely támogatja a Llama modell változatait.
 2. TensorRT-LLM: NVIDIA TensorRT-re optimalizált modell, amely gyors és hatékony MI modellek futtatását teszi lehetővé.

Helyi modellek

 1. LM Studio: Integráció különböző helyi MI modellek futtatására.
 2. Ollama: Helyi modellek, amelyeket a felhasználók saját gépükön futtathatnak.

Távoli API-k

 1. OpenAI API: Csatlakozás az OpenAI modelljeihez, mint például a GPT-4.
 2. Azure OpenAI API: Microsoft Azure alapú OpenAI API használata.
 3. Groq API: Nagy teljesítményű MI modellek futtatása távoli szervereken keresztül.
 4. Mistral AI API: Mistral nyelvi modellek futtatása távoli API-n keresztül.
 5. OpenRouter: Különböző OpenAI kompatibilis alkalmazások és szolgáltatások támogatása.
 6. Any OpenAI Compatible API: Bármely OpenAI kompatibilis API támogatása.
 7. Martian API: Kísérleti nyelvi modellek futtatása távoli szervereken.
 8. Cohere API: Cohere nyelvi modellek és API-k használata.
 9. Anthropic API: Anthropic AI modellek futtatása távoli API-n keresztül.

Kulcs jellemzők

 • Adatvédelem és biztonság: Az adatok helyben maradnak a felhasználó gépén.
 • Nyílt forráskód: A Jan teljesen nyílt forráskódú, bárki számára hozzáférhető és módosítható.
 • Keresztplatformos támogatás: Működik többféle operációs rendszeren és hardveren.
 • Teljes testreszabhatóság: A felhasználók különböző bővítményekkel és kiegészítőkkel alakíthatják a programot a saját igényeik szerint.

Nyelvi támogatás

A Jan jelenleg nem nyújt kifejezetten magyar nyelvi támogatást, azonban a program nyílt forráskódú jellege miatt bármilyen nyelvi támogatás hozzáadható a közösség vagy a felhasználók által.

Összefoglalás

A Jan egy erőteljes és sokoldalú eszköz azok számára, akik MI nyelvi modelleket szeretnének használni nagyobb adatvédelemmel és testreszabhatósággal. A program helyben futtatható MI modelleket kínál, valamint lehetőséget biztosít távoli API-k használatára is.

Ajánlás

A Jan ideális választás mindazok számára, akik szeretnének nagyobb kontrollt és adatvédelmet a MI használatuk során, valamint élvezni szeretnék a testreszabhatóság előnyeit.

Árak

A Jan ingyenes és nyílt forráskódú. További bővítmények és kiegészítők elérhetők a közösség vagy a fejlesztők által. (Az árak tájékoztató jellegűek (ellenőrizve: 2024-06-05)).

Loading

No votes yet.
Please wait...

Szólj hozzá!